Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw met kruidenboter

Aantal personen: 4

Ingrediënten

enkele mooie stukken kabeljauwfilet
een snufje zout
200 gr boter
2 teentjes knoflook
peterselie, bieslook
1 uitgeperste citroen
1 in schijfjes gesneden citroen

Bereiden

Roer de boter los met het zout, de gehakte knoflook,
fijngemaakte peterselie en de fijngeknipte bieslook.
Roer er dan het citroensap door.
Rol de boter in aluminiumfolie, laat hem opstijven en verdeel
hem in plakjes.
Leg op elk stuk vis een plakje kruidenboter, vouw de vis
dubbel en steek hem vast met een houten prikker.
Verpak elk stuk in aluminiumfolie.
Leg de pakjes in een voorverwarmde oven en laat ze gaar
worden.
Serveer de pakjes gesloten en laat ieder het op zijn bord
openen.
Geef bij de vis een schijfje citroen en wat fijngeknipte
peterselie.
De pakjes zijn in rauwe toestand zeer goed te bewaren in de
diepvriezer.
Dan in de oven laten ontdooien en gaar laten worden in
± 40 minuten. (Bewaartijd ± 3 maanden).

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw met roquefortsaus
Ovenschotel met kabeljauw en groene kool
Spaghetti di mare
Gefrituurde spierinkjes met citroen-remouladesaus
Asperges met verse kreeft en mosterdsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes